Kyberkeskus

Toiminta

Odoo • A picture with a caption

Lappian KyberKeskuksen liiketoiminta-ajatuksena on paitsi tuottaa alueen elinkeinoelämälle osaavaa työelämälähtöistä henkilökuntaa niin myös luoda ja tarjota alueen ihmisille ja elinkeinoelämälle tietämystä uudesta teknologiasta sekä apua halvan ja tehokkaan teknologian hyödyntämisestä. Keskus tarjoaa apua myös yksittäisen ihmisen tai pienen/keskisuuren yrityksen arjen teknologiaongelmiin.

KyberKeskus on paitsi IT-tukipalvelukeskus niin myös tietoturvaan sekä tietokoneisiin ja niiden ohjelmistoihin liittyvän tuki- ja palvelutoiminnan koulutus- ja testauslaboratorio. KyberKeskuksessa testataan, annetaan tukipalveluita ja koulutetaan erityisesti elinkeinoelämän näkökulmasta mielenkiintoista ja hyödyllistä isoista ohjelmistovalmistajista riippumatonta ohjelmistoteknologiaa. Tavoitteenamme on antaa tietoa elinkeinoelämän tarpeisiin soveltuvista uusista ohjelmistoteknologioista ja tarjota myös asiantuntevaa ohjelmistotukea. Yhtenä osa-alueena on yrityksen liiketoimintaa tukevien open source -periaatteella toimivien järjestelmien kuten esimerkiksi tuotannonohjausjärjestelmien koulutus ja tuki.

Pidämme tietokonelaitteistojen ja niiden käyttöjärjestelmiin liittyvien ongelmien ratkaisemisesta tai vaikkapa edullisesti toteutettavan robotiikan tutkimisesta.  

Rasberry Pi on luottokortin kokoinen tietokone, jossa on kokoonsa nähden paljon suorituskykyä. Sitä voidaan käyttää pienenä palvelimena, kodin viihdekeskuksena tai vaikkapa jonkin laitteiston tai robotin ohjauskeskuksena.Hinnaltaan huokeana ja konkreettisena se on erinomainen tuote ohjelmoinnin opiskeluun ja esimerkiksi robotiikkaan tutustumiseen.

Tarjoamme pienimuotoista tietokonelaitteistojen suunnittelu-, korjaus- ja huoltopalvelua sekä niihin liittyvää ongelmanratkaisua. Meitä ajaa eteenpäin oppimisen halu ja ongelmien ratkaisemisessa meitä kiinnostaa lähinnä niiden tarjoama haaste.

Asiakastöinä meillä tehdään esimerkiksi tietokoneisiin ja niiden ohjelmistoihin liittyviä tukitehtäviä, kuten

      •  -tietokonelaitteiden kokoamis-, huolto- ja korjaustyöt

      •  -käyttöjärjestelmien ja ohjelmistojen asennukset

      •  -tietokoneen käyttöön liittyvien ongelmatilanteiden selvittämistyöt.Meillä on lisäksi mahdollisuus tarjota elinkeinoelämälle suunnittelu- sekä asiantuntija- ja koulutuspalveluja. Oppilaitoksen tuotantoympäristöstä eristetyssä omassa verkkoympäristössämme voimme tarjota myös monipuolisia testaus- ja asennuspalveluja. Erityisosaamista löytyy niin palvelinympäristöjen suhteen kuin työasemaosaamisessakin.

Keväällä 2016 avattiin ilovakan verkkokauppa, ja 2020 talvella avattiin KyberKeskuksen verkkokauppailovakan tilalle. Verkkokauppaa toteuttaa, ylläpitää ja päivittää KyberKeskus.

KyberKeskus
Ympäristö | Palvelimet
< Edellinen  Seuraava >