KyberKeskuksen asiakkaat ja siellä tehdyt työt

Asiakkaat ovat olleet aktiivisesta palautteesta päätellen työn laatuun tyytyväisiä.


KyberKeskuksessa tehdyt toimeksiannot ovat olleet melko monipuolisia. Ne ovat liittyneet pääasiassa ylläpitoon ja käytön tukeen.


Keskuksen perustamisvaiheessa osa tilatuista töistä on ollut sisäisiä toimeksiantoja, joilla on luotu osaamista, sitä osaamista, jota myydään myöhemmin organisaation ulkopuolisille asiakkaille.


KyberKeskuksessa on tehty, asennettu, konfiguroitu ja muokattu omaan käyttöön infrastruktuuri, jota omassa toiminnassa käytetään (muun muassa reverse proxy, dhcp, toimialueen hallinta, tikettijärjestelmä, tietämyshallinta, NAS, tuntikirjanpito, pilvipalvelut sekä verkkokauppa) palvelujen myyntiin ja maksamiseen.


Opiskelijoiden leasing-käytöstä tulleet usein todella huonokuntoiset kannettavat tietokoneet on kierrätyksen periaatteita noudattaen saatettu toimintakuntoon ja myyty Ilovakka-kaupan kautta asiakkaille. Asiakkaat ovat pääasiassa olleet talon henkilökuntaa ja opiskelijoita, mutta myös täysin organisaation ulkopuolisia henkilöitä. Kaikkein huonokuntoisimmat tietokoneet on purettu varaosiksi, ja niistä saatuja osia esim. LCD-paneeleja, muisteja, näppäimistöjä jne. on käytetty toisiin kannettaviin tietokoneisiin ja saatu lopputuloksena haluttuja myyntiartikkeleita. Osaan koneista on asennettu Linux-käyttöjärjestelmä ja saatu hitaaksi koetulle koneelle uusi elämä nopeana Linux-koneena. Onpa muutamasta HDMI-liitännällä varustetusta kannettavasta, joille ei ole löytynyt näyttöä, tehty toimiva kodin viihdekeskus asentamalla niihin Kodi-käyttöjärjestelmä sekä netin viihdepalveluja kuten Netflix, Ruutu.fi ja Yle Areena.


Toiminta on laajentunut siten, että yksittäiset ihmiset tuovat korjattavaksi omia pöytätietokoneitaan ja kannettavia tietokoneitaan. Milloin esimerkiksi hidas kone pitäisi saada nopeammaksi, milloin konetta vaivaa mystinen vika, milloin jokin komponentti pitäisi vaihtaa, asentaa uusi käyttöjärjestelmä tai pelastaa tiedot.

 

Odoo CMS - a big picture

KyberKeskus on avustanut myös IT-Lappiaa kokonaisten ATK-luokkien purkamisessa ja näistä vapautuvien koneiden tyhjentämisessä, käyttöjärjestelmien asentamisessa ja myyntikuntoon saattamisessa.

KyberKeskuksen tarjonta on laajentunut kaiken aikaa vaikka sitä ei vielä ole kovin paljoa mainostettukaan. Olemme tehneet WWW-sivuja ulkopuolisille ja avustaneet erästä pientä kuntaa heidän hankintaprosessissaan. Olemme myös lanseeranneet pelikonsolituoteperheen, jota myydään verkkokaupasta käsin.

Odoo CMS - a big picture

KyberKeskus

Ohjelmisto | Ympäristö

< Edellinen   Seuraava >